dziś vintage przepis :) Mam nadzieję, że będzie Wam smakowało.
Jabłkowa Betty
Składniki:
2 szklanki posiekanych jabłek
1 i 1/2 szklanki bułki tartej
4 łyżki stołowe cukru
1 czubata łyżka stołowa masła
starta skórka z 1 cytryny
Do dzieła!
Najpierw smarujemy blachę, w której chcemy przygotować nasza Betty masłem. Następnie dzielimy składniki na 4 warstwy :) Zaczynamy od jabłek, które układamy na samym dnie naczynia, a kończymy bułką tartą. Jabłka posypujemy cukrem i startą skórką cytryny i posypujemy wszystko bułką. Kroimy masło na drobne cząstki i posypujemy nim wierzch ciasta. Betty pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni. Możemy ją podać zarowno z lodami, jak i bita śmietaną.
Smacznego!
Lilly a może pokazałabyś się w jakiejś stylizacji :)
OdpowiedzUsuńNa razie trochę tajemniczości ;) ale pracuję nad tym :)) już niedługo, już niedługo :)
OdpowiedzUsuń